Ζουμερή πορτοκαλόπιτα

στις

Μία νόστιμη, αφράτη, μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα μες στη γλύκα. Ιδανικό για επιδόρπιο μετά απο βαριά-λιπαρά γεύματα, γιατί είναι δροσερό και σχετικά ελαφρύ. Συνδυάζετε μαγικά με μία μπάλα παγωτό σοκολάτα!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Baking powder  1 φακελ.

2 βανίλιες

4 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

Ξύσμα από 1 πορτοκάλ

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να κομματιάζεται εύκολα όσο περισσότερη ώρα τόσο καλύτερα
  3. Πάνω στον πάγκο εργασίας κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια.
  4. Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά.
  6. Λαδώνουμε 1 πυρέξ 30*23 cm και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
  7. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου , πάνω-κάτω στη θέση 2 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πορτοκαλόπιτα είναι καλά ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Όταν βγει στεγνό το γλυκό είναι έτοιμο.Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.
  8. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά ή περισσότερο, έως ότου δέσει και αποκτήσει το μισό του όγκο
  9. Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι ή σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s