3 λαχταριστές σάλτσες για ψητά κρέατα και barbeque.

στις

Όταν η Τσικνοπέμπτη είναι προ των πυλών, δεν θα μπορούσα να σε αφήσω χωρίς food post. Πάμε να δούμε 3 λαχταριστές σως που επιβάλλεται να συνοδεύουν τα ψητά σας.

1.Σάλτσα γιαουρτιού με κάρι & πάπρικα  

Υλικά
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Στο μούλτι ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το ανακάτεμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε.
tip: Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καυτερή πάπρικα αντί για γλυκιά.

 

2.Μπάρμπεκιου σως – BBQ

Υλικά  

300 γρ. κέτσαπ

100 ml νερό

4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.γ. πολτό σκόρδο

2 κ.γ. ταμπάσκο

6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

6 κ.σ Worcestershire σως

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας συχνά.Σε αυτό τον χρόνο η σως μας θα αρχίσει να πήζει.Ανακατεύουμε συνεχώς και την κατεβάζουμε από την φωτιά όταν μας αρέσει ο βαθμός ρευστότητας.Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πάρουμε ένα λείο και βελούδινο αποτέλεσμα.

3.Σως μουστάρδας με δενδρολίβανο.

Υλικά

5 κ.σ. μουστάρδα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. δεντρολίβανο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση.

Ρίχνουμε όλα τα συστατικά στο μούλτι και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας.Έτοιμη!

🍗love xoxo🍗

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s