Τρουφάκια απο κουραμπιέδες.

στις

Οι γιορτές τελείωσαν, όχι όμως και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Αν (λέω αν), σας έχουν περισσέψει κουραμπιέδες και δεν θέλετε  να τους βλέπετε να τεμπελιάζουν μέσα στην πιατέλα, σας έχω μία νόστιμη και γρήγορη συνταγή για να τους αξιοποιήσετε.

 

Υλικά:

  • 10 κουραμπιέδες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε)
  • τρούφα, αμυγδαλόψιχα, κακάο για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό την τριμμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε στο μείγμα των κουραμπιέδων με το ινδοκάρυδο, το βούτυρο με την κουβερτούρα (λιωμένα και τα δύο) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Αν η ζύμη δεν πλάθεται και είναι πολύ υγρή προσθέτουμε λίγο ινδοκάρυδο ακόμα, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα. Πλάθουμε τα τρουφάκια μας σε μπαλάκια και τα περνάμε από τα υλικά της επικάλυψης. Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες και… έτοιμα προς κατανάλωση!

Plus:

  • Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
  • Αγαπημένη μου εκδοχή αυτή με την επικάλυψη κακάο. Η πικρή γεύση του, το πάει ένα βήμα παραπέρα!
  • Γίνονται σε μισή ώρα το πολύ!

love xoxo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s