Ιταλική ζύμη για πίτσα

στις

Συνταγές για πίτσα θα βρεις πολλές. Για αυθεντική Ιταλική ζύμη σου έχω την καλύτερη! Το μυστικό είναι στο ταψί που πρέπει να βάλεις στον προθερμασμένο φούρνο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τοποθετήσεις την πίτσα. Με αυτό τον  τρόπο γίνεται μια σούπερ τραγανή και λεπτή ζύμη!

(Συνταγή από το akispetretzikis.com )

Συστατικά:

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού

Εκτλέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας , μέχρι να έχουμε ένα όμορφο ζυμάρι. Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τόσα μέρη όσα θέλουμε να είναι οι πίτσες μας. Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι). Βάζουμε τα υλικά  της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα. Τέλος μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ταψί που έχουμε ήδη ζεστάνει στο φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά το πολύ!

 

love xoxo

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s