Μπανανοκέικ

στις

Αυτό το γλυκάκι-κεικάκι, για όσους αγαπάνε τη μυρωδιά και γεύση της μπανάνας, είναι ο βασιλιάς των κέικ. Θα το περιέγραφα σαν κάτι μεταξύ brownies, βάφλας και κέικ.. Γίνεται ζουμερό, η μπανάνα κυριαρχεί και η σοκολάτα το απογειώνει! Κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα.  Στέκεται επάξια και σαν κέρασμα, σου λέω είναι πολύ παραπάνω από ένα ταπεινό κέικ, είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ των κέικ! 👑

(συνταγή απο το akispetretzikis.com)

Υλικά:

  • 5 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα(προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. σόδα κοφτή
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για την επιφάνεια

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η  υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τις βανιλίνες, την σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε   τη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (30 εκ.), ή σε μακρόστενη, που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο για 45-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Tip1: Μην παραλείψετε το σημείο που πρέπει να μείνει το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει. Αυτό γίνεται για να μην λιώσει η σοκολάτα και γίνει «ένα» με το υπόλοιπο μείγμα!

Tip2: Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες τόσο πιο νόστιμο το κέικ!

 

love xoxo

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s