Πίτσα, μόνο για τους λάτρεις του ροκφόρ!

στις

Μία διαφορετική συνταγή για πίτσα σου έχω σήμερα, που θα λατρέψεις μόνο εάν αγαπάς το ροκφόρ. Μία πίτσα που δεν χρειάζεται χρόνο, κόπο αλλά ούτε και σάλτσα ντομάτας! Ναι, καλά άκουσες. Η συνταγή  αυτή είναι μοναδική, και αν δεν τη δοκιμάσεις δεν ξέρεις τι χάνεις.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο κομμάτι ροκφόρ
  • 500 γρ. μοτσαρέλα

 

Εκτέλεση:

Καταρχάς φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Σε λίγο χλιαρό νερό ανακατεύουμε  τη μαγιά μας. Αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι με το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά με μία ώρα. (αν βιάζεσαι μην την αφήσεις να φουσκώσει). Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε λαδόκολλα την οποία λαδώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε τη ζύμη μας με τα χέρια και την  αφήνουμε να ξεκουραστεί, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε νερό. Τρίβουμε το ροκφόρ μας. Ξεπλένουμε τα κρεμμύδια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα απλώνουμε πάνω από τη ζύμη και από πάνω βάζουμε την μοτσαρέλα και το ροκφόρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου  μισή ώρα και λίγο παραπάνω. Το κρεμμύδι θα καραμελώσει και θα δημιουργήσει μια νόστιμη σαλτσούλα. Πίστεψε με, είναι εναλλακτική πίτσα που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!

 

🍕love xoxo🍕

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s