Πένες φούρνου με πλούσια σάλτσα

στις

Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη, που να μην του αρέσουν τα ζυμαρικά! Το αποκλείω… και με τη σημερινή συνταγή θα σου τρέξει σαλάκι. Τέλειες πένες φούρνου, με πλούσια σαλτσούλα που δεν ξεραίνονται, και που φυσικά μπορείς να τα φτιάξεις με τις παραλλαγές που εσύ επιθυμείς. (συνταγή  από το site του Άκη Πετρετζίκη)

Υλικά:

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια . Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία. Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα μας τις πένες μας .Ανακατεύουμε και βάζουμε σε ένα πυρέξ, μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά. Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα. Δεν θέλουμε να ξεραθεί το φαγάκι μας, αλλά να έχει την απαραίτητη υγρασία. Στο τέλος σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.

 

🍴love xoxo🍴

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s