Iδέες για snack στο σχολείο.

στις

Τι θα φάει το παιδί στο σχολείο; Όχι άλλο τοστ. Οι λύσεις πολλές και διάφορες, αλλά πολλές φορές αναγκαζόμαστε να φτιάξουμε αυτό το  ρημάδι το τοστ, γιατί απλά το παιδί μας δεν τρώει τίποτα άλλο ή γιατί δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε κάτι άλλο. Παρακάτω σου έχω μια λίστα με τί άλλο μπορεί να φάει ένα παιδί στο σχολείο:

  • Κρακεράκια τυριού με ένα φρούτο της επιλογής του. Για τα κρακεράκια σου έχω συνταγή εδώ: http://bit.ly/29WxDB5
  • Τυροπιτάκια που γίνονται πανεύκολα, αγοράζοντας έτοιμη ζύμη κουρού. Κόβοντας τετραγωνάκια και γεμίζοντας με τυρί. Τα ψήνεις στο φούρνο και είναι έτοιμα.
  • Αραβική πίτα με γέμιση της επιλογής του.
  • Σταφιδόψωμο. Αν βρω μια καλή συνταγή θα την ανεβάσω τις επόμενες ημέρες
  • Μπάρες δημητριακών, υπάρχουν συνταγές και για σπιτικές, επιφυλάσσομαι.
  • Ελιόψωμο.

 

Αν παρόλα αυτά το μικρό μας ζητάει το τοστ, προτείνω να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για σπιτικό ψωμί του τοστ, από το site του Άκη Πετρετζίκη.  Φυσικά η γέμιση δεν θα είναι ζαμπόν, τυρί. Δοκιμάστε να του βάλετε γραβιέρα με λίγη ντομάτα. Ή ταχίνι με μέλι.

Υλικά:

  • 475 γρ. νερό
  • 135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. μαγιά ξερή
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά. Στο μίξερ με το γάντζο ή στο χέρι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και αν δεν ξεκολάει από τα τοιχώματα του μίξερ προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά αλεύρι και το χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα.

Βάζουμε τη ζύμη κατευθείαν από το μίξερ όσο ακόμα μπορούμε να το πιάσουμε στην λαδωμένη φόρμα. Τυλίγουμε τη φόρμα με μια πετσέτα και όταν η ζύμη φτάσει στο επίπεδο της πετσέτας την αφαιρούμε και βάζουμε τη φόρμα κατευθείαν στο φούρνο.

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Καλό είναι να το βάλουμε έπειτα στο ψυγείο και να το διατηρούμε εκεί για να μπορεί και να κόβεται πιο εύκολα.

 

love xoxo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s