Κεφτεδάκια με ούζο

στις

Το ξέρω πως τρελαίνεσαι για κεφτεδάκια, επίσης ξέρω πως αν κάποιος τηγανίζει κεφτεδάκια στη γειτονιά, βγαίνεις στη βεράντα για να μυρίσεις καλύτερα. ΄Ελα μην το αρνείσαι…όλοι το έχουμε κάνει. Τα κεφτεδάκια για κάποιον περίεργο λόγο τα έχω ταυτίσει με το καλοκαίρι, κι επειδή ο καιρός αποφάσισε να φτιάξει, επέλεξα τη σημερινή συνταγή να την αφιερώσω στα αγαπημένα μας κεφτεδάκια.

Συνταγή εμπνευσμένη απο το site του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικες μουλιασμένες
  • 1 αυγό
  • μισό σφηνάκι ούζο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  λίγο λάδι
  • λίγο αλεύρι
  •  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Εκτέλεση:

Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, όσο πιο πολύ το αφήσουμε, τόσο το καλύτερο. Τα αλευρώνουμε ελαφρώς, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι. Έτοιμα! Γίνονται περίπου 20 μικρά κεφτεδάκια. Το σίγουρο είναι πως δεν θα προλάβουν να πάνε στο τραπέζι, θα φαγωθούν στο όρθιο…οπότε διπλασιάστε τη δόση, για να μη μείνει νηστική η οικογένεια!

tip: Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν ρουφάνε πολύ λάδι.

 

love xoxo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s