Γαριδομακαρονάδα

στις

Η Σαρακοστή συνεχίζεται και μαζί της και η νηστεία, αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω, γιατί οι συνταγές που σου δείχνω είναι Φ Ο Β Ε Ρ Ε Σ!

Όπως για παράδειγμα η γαριδομακαρονάδα που σου έχω σήμερα, και είναι  από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. (απο το site του Άκη Πετρετζίκη)

Υλικά :

  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 1 πακέτο μακαρόνια, κατά προτίμηση λιγκουίνι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • λίγο μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ούζο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος. Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών και το νερό, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα μπολ το ζωμό. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές . Βγάζουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα μπούκοβο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το ούζο. Όταν το ούζο εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες  τριμμένες, το ζωμό από τις γαρίδες και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει , ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Εννοείται ότι τρώγεται αμέσως, με ψωμί φρέσκο για να μη πάει χαμένη η σάλτσα στο πιάτο…

Τέλεια!!!

love xoxo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s