Αρακάς με χωριάτικο λουκάνικο

στις

Τον αρακά πολύ εμίσησαν, το λουκάνικο όμως κανείς. Ή αλλιώς, πώς να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε αρακά.

Τί θα χρειαστούμε:

1 λουκάνικο μέτριο, χωριάτικο
500 γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 πατάτες μέτριες κομμένες
1 πακέτο pummaro
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα που καίει ρίχνουμε το λουκάνικο, αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες. Το αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει, όχι να καεί, και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες. Αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε και τον αρακά. Γυρνάμε τον αρακά 2-3 φορές και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε νεράκι μέχρι να σκεπάζει τον αρακά και λίγο παραπάνω. Βράζουμε περίπου 40 λεπτά και ρίχνουμε το λουκάνικο. Αφήνουμε ένα 10λεπτο να δέσει η σαλτσούλα μας και το φαγητό μας είναι ready! Συνοδέψτε με κόκκινο κρασί και φρυγανισμένο ψωμάκι.

tips:Aν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε μία πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, στο σερβίρισμα.
Mην παραλείψετε το τσιγάρισμα στο λουκάνικο, αυτό είναι που δίνει όλη τη νοστιμιά στο φαγητό

 

love xoxo

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s