Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

στις

Μια καταπληκτική, σούπερ σοκολατένια, πανεύκολη καρυδόπιτα χωρίς μίξερ.
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
• 1 κεσεδάκι φρυγανιά τριμμένη
• 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
• 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
• 2 αυγά
• 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
• 2 κουταλάκια bakin powder
• 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
• 1 βανίλια
• 1 φλιτζάνι αλεύρι

Για το σιρόπι:
• 3 φλιτζάνια ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό
• τον χυμό από ½ λεμόνι

Για το γλάσο:
• 1 1/2 κουβερτούρα
• 1 κρέμα γάλακτος (250ml)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη. Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τα αυγά. Το μίγμα θα είναι αρκετά πηχτό αλλά όταν αρχίσει να ψήνεται θα αραιώσει. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, περίπου 30-35cm, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτά περίπου.

Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι . Βράζουμε για 5 λεπτάκια τα υλικά για το σιρόπι, και σιροπιάζουμε.
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ομογενοποιηθεί περιχύνουμε την καρυδόπιτα. Καλύτερα είναι να έχει κρυώσει η καρυδόπιτα όταν ρίξουμε το γλάσο.

Tips: Aν τη θέλετε πιο σοκολατένια προσθέστε μια κουταλιά κακάο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε για άρωμα κανέλλα και γαρύφαλλο. (για Χριστουγεννιάτικη εκδοχή).

                                                                       love xoxo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s